Open the menu MENU

Sådan behandler du sommerens hudproblemer

Sommer drejer sig om at have det sjovt. Men de hudproblemer, som mange er plaget om sommeren, kan nogle gange fjerne det sjove. Irriterede lår, hudirritation forårsaget af solen, myggestik, vabler og barberingsknopper, vi har alle prøvet det på et tidspunkt. Hey, vi har løsningen til dig! Her kan du læse om, hvordan du behandler sommerens hudproblemer.

Læs også: Sådan fjerner du hår smertefrit

Irriterede lår
Irriterede lår kan blive et problem, især i de varme sommermåneder. Indersiden af lårene gnider mod hinanden, når vi går, og det giver ubehagelige knopper eller slidmærker. Nu behøver du ikke længere bekymre dig om det, for hvis du bruger strømpebånd med kniplinger, forebygger du irritation på indersiden af lårene. Silikonekanten på indersiden holder dem perfekt på plads. Ikke bare super nyttigt, men også virkelig sexy!


Vabler
Når du tager de nuttede stropsandaler eller nye pumps på ved sommertemperaturer, når dine fødder er lidt opsvulmede, så er der stor risiko for vabler.  Varme og fugt er synderne. Hvis du har virkeligt varme fødder, rådes du til at vaske fødderne med koldt vand (uden sæbe), tørre dem godt og putte talkumpulver på. Du bør også gå nye sko ordentligt til.

Men, hvis du alligevel får en vable, så lad være med at punktere den. Så mindsker du risikoen for en infektion. Køb vableplastre, der mindsker trykket på vablen og hjælper med til helingen.

Hudirritation forårsaget af solen
Plages du af udslæt eller knopper om sommeren? Det skyldes oftere varmen end solens stråler. Lad være med at klø igen, når det svider, det kan både give betændelse og ar. Det er bedre at søge kølighed i skyggen og undgå anstrengende aktiviteter. Det er også bedst at holde huden ren og tør og vaske med en mild sæbe.

Myggestik
Kløe, søvnløse nætter og buler. Virkeligt irriterende, og det sker bare hver sommer. Er der noget, man kan gøre ved den forfærdelige kløe? Normalt har du allerede værktøjerne ved hånden:
1. Hævelserne kan du mindske med isterninger, der får dem til at svinde. Er du dækket fra top til tå? Nogle gange kan et koldt brusebad også hjælpe.
2. Aloe vera er det perfekte (vidunder)produkt, der køler og får kløen til at aftage
3. Myggestik kan udtørres ved hjælp af tandpasta. Du skal bare sørge for at vaske det grundigt af med koldt vand og sæbe.
4. Syrerne i ægte citron- eller limesaft fjerner også kløen. Gå ikke ud i solen bagefter, for syrerne vil udtørre din hud.
5. Væd huden omkring bulen, og skrub den med lidt groft salt. Skyl grundigt efter.

Barberingsknopper
En gammel eller sløv skraber fører ofte til barberingsknopper og hudirritation.  Investér i en god skraber beregnet til kvinder med mindst 3 blade og indbyggede plader med barbergel for ekstra velvære. Sørg for at barbere med hårene, skyl grundigt efter og dup tør, slut med fugtighedscreme. Hvis du har virkelig sensitiv hud, som hurtigt viser tegn på irritation efter barbering, så sørg for at barbere dig om aftenen, så huden kan få lov at ånde. Vi foreslår også at bruge blødt bomuldsundertøj for at forebygge irritation.

Comments