Produkt

I en branche, der bidrager væsentligt til klimaforandringerne, forstår vi, hvor vigtige vores valg er. Vores engagement i vores medarbejdere, planet og produkter driver os til at konfrontere den dystre virkelighed: modeindustrien er en væsentlig forureningskilde. Vi anerkender vores rolle i dette og har taget et grundigt kig på vores materialevalg og har påbegyndt overgangen til mere bæredygtige materialer. Vores strategi fokuserer på at indkøbe alle materialer - naturlige, syntetiske og dyrebaserede - med miljømæssige og sociale overvejelser. Uanset om vi ser på miljøcertificeringer, overholdelsen af vores etiske adfærdskodeks eller kemikalieforbruget i vores forsyningskæde, stræber vi hele tiden efter at forbedre vores produktionspraksis og øge vores brug af bæredygtige materialer. Vi definerer vores mere bæredygtige materialer som fibre og råmaterialer, der konsekvent reducerer påvirkningen af klima, natur og mennesker i forhold til konventionelle alternativer. Vi opdeler og kategoriserer vores materialer yderligere i almindelige, ansvarlige og innovative materialer. For mere information om dette emne og for at se, hvad vi klassificerer under hver overskrift, se vores “Hunkemöller Material Manual“.

 

Sådan bruger vi vores mere bæredygtige materialer

JOSEFINA

I 2021 satte vi os for at designe vores hidtil mest bæredygtige bh. I 2022 introducerede vi Josefina-kollektionen, vores første kollektion lavet med mindst 50% genanvendt indhold. Når man tager i betragtning, at en bh kan bestå af op til 50 dele, er det noget af en præstation. I 2023 lancerede vi vores videreudviklede Josefina-kollektion, nu med en biopræfereret skål fremstillet af mindst 30 % økologiske materialer og en laminering af 100 % genanvendt polyester.

VINDER AF “GREEN PRODUCT AWARD” 2023 - WIES

Vores prisvindende Wies capsule-kollektion er det naturlige næste skridt på vejen mod en mere miljøvenlig måde at fremstille undertøj på. Med denne kollektion udfordrede vi os selv til at genudvikle vores bh ved at bruge forskellige komponenter fremstillet af genbrugsmaterialer sammen med naturlige farvestoffer. Resultatet er vores meget elskede vatterede bh, der er lavet af 52 % genbrugsmateriale.

Vores mere Bæredygtige Materialer

ECOVERO viscose

Viskose er en cellulosefiber fremstillet af opløst træmasse. De stammer fra certificerede og kontrollerede trækilder og produceres med et betydeligt lavere forbrug af fossil energi og vand end almindelig viskose, og LENZING™ ECOVERO™-mærkede viskosefibre er certificeret med det internationalt anerkendte EU Ecolabel for tekstilprodukter (licens nr. AT/016/001). Dette miljømærke tildeles kun produkter og tjenester, som har en markant lavere miljøpåvirkning i hele deres livscyklus: fra udvinding af råmaterialer til produktion, distribution og bortskaffelse. Fra 2024 er al vores viskose fremstillet af mere bæredygtige materialer, hvilket betyder, at vi hovedsageligt bruger LENZING™ ECOVERO™ viskose. LENZING™ og ECOVERO™ er varemærker tilhørende Lenzing AG.

Bambus viscose

Viskose er en cellulosefiber fremstillet af opløst træmasse. Vi forsøger altid at finde mere bæredygtig viskose, og derfor bruger vi også bambus. Det er verdens hurtigst voksende træagtige plante og kræver normalt ikke gødning eller kunstvanding for at vokse. Vi sikrer, at de råmaterialer, der bruges til at skabe bambusviskosefibrene, kommer fra ansvarligt forvaltede skove for at sikre, at vores bambusviskose er et mere bæredygtigt valg end at bruge konventionel viskose.

Genanvendte materialer

Vi bruger genbrugsmaterialer som polyester, nylon, elastan og plast i mange af vores produkter. Vi certificerer alle vores genbrugsmaterialer, hvilket giver os sikkerhed for, hvor stor en procentdel af vores produkter og materialer, der er genanvendt. Ved at bruge genbrugsmaterialer bevarer vi jordens naturlige ressourcer ved at bruge affald.

Medlemskab hos Better Cotton

Hunkemoller er et stolt medlem af Better Cotton. Better Cottons mission er at hjælpe bomuldssamfund med at overleve og trives, samtidig med at de beskytter og genopretter miljøet. Better Cotton indkøbes via et system med massebalance og kan ikke spores fysisk til slutprodukter. Vi har forpligtet os til at købe 100 % af vores bomuld som Better Cotton, genanvendt bomuld eller økologisk bomuld.
 

Emballagematerialer

Vores „Together Tomorrow“ hangtags er lavet af genbrugspapir, og vi sigter mod at udvide brugen af genbrugspapir til vores andre hangtags, kartonæsker, overskrifter, parfumeæsker og papirkroge i fremtiden. Vi prioriterer brugen af certificeret genbrugsplast i vores emballage, når det er muligt. I øjeblikket er vores bøjler i butikkerne lavet af genbrugsplast, og vi indsamler også vores bøjler fra vores butikker i 3 lande til genbrug. Alle vores enkeltpakkede polybags, der bruges til vores produkter, er lavet af genanvendt plast, og vi arbejder på at øge dette ved at udvide brugen af vores genanvendte poser i vores færdigpakkede polybags og e-handelsemballage.

Kemisk styring

De farvestoffer og andre kemikalier, vi bruger til fremstilling af vores tøj, kan være skadelige for mennesker og miljø, hvis de ikke bruges korrekt og kontrolleret. Vi arbejder med en ‘Restricted Substances List’ (RSL), som vores leverandører skal følge. For at sikre overensstemmelse med vores RSL tester uafhængige laboratorier regelmæssigt vores produkter