Sådan undgår du, at dine strømper får rifter og begynder at løbe

Vi har alle været der: Du har ikke engang haft dine strømpebukser på i en time (og sommetider sker det allerede i øjeblikket du tager dem på), men på en eller anden måde er der allerede en rift i. Men frygt ej: Vi har nogle nemme tips til dig, så du kan forebygge rifter i dine strømpebukser inden uheldet er ude. 

Med disse 5 trin lærer du nemlig hvordan du nemt kan putte dine strømpebukser på, og bedst undgår, at de går i stykker. 

Sådan putter du strømpebukser på:

Trin 1: Vær sikker på du ikke har smykker på, såsom armbånd, ure eller ringe.

Disse kan nemlig let blive fanget i dine strømpebukser og skabe en rift. Det samme gælder for lange eller skarpe tånegle.

Trin 2: Rul det ene ben i strømpebukserne sammen fra taljen ned til spidsen af foden.

Smut efterfølgende spidsen af din fod ind i den oprullede strømpebuks, og træk strømpebuksen over hælen. Gentag med din anden fod.

Trin 3: Træk strømpebukserne over begge dine knæ.

Trin 4: Træk strømpebukserne over dine hofter og talje.

Step 5: Så er du og dine strømpebukser klar til at indtage verden!

Hvordan reparerer man strømpebukser med rifter?

Lige meget hvor hårdt du forsøger at undgå det, sker det nogle gange stadig, at dine strømpebukser får rifter. Et hurtigt fix er at påføre klar neglelak på riften. På denne måde vil riften nemlig ikke blive større og begynde at løbe.

Tip: Desto højere denier, desto tykkere vil dine strømpebukser være. Strømpebukser med en lav grad af denier vil derfor højst sandsynligt gå i stykker hurtigere end strømpebukser med en højere grad af denier. Hvis du alligevel foretrækker de tynde strømpebukser med en lav denier, så forsøg dig med en større størrelse, så stoffet ikke strækker sig for meget. 
 

Sådan folder og opbevarer du bedst dine strømpebukser

Du kan enten rulle dine strømpebukser op eller folde dem pænt sammen, alt efter hvad du finder mest praktisk. Det allervigtigste at gøre for at undgå rifter, er at opbevare dem seperat. Opbevar ikke dine strømpebukser med andet tøj (såsom f.eks. bh'er) da de kan blive fanget i kroge og knapper. Den bedste måde at opbevare dine strømpebukser på er seperat i en speciel opbevaringsæske til strømper.

Det er også vigtigt at vaske dine strømpebukser på en bestemt måde. Vil du vide mere om, hvordan du bedst vasker dine strømpebukser? Så tjek vores side med rådgivning til pleje af strømper.