Hunkemöller x Pink Ribbon

Selvkærlighed, for brysternes skyld

I år handler den internationale brystkræftdag i oktober om selvkærlighed.

Vidste du, at kvinder, som er glade for deres bryster, gerne får dem tjekket oftere? 
Undersøgelser viser, at selvkærlighed direkte påvirker, hvor omhyggeligt kvinder undersøger deres bryster. 2 ud af 3 kvinder tjekker ikke deres bryster, fordi de ikke kan lide dem. 
Det skal ændres! Det er tid til at begynde at elske alle bryster. Det er tid til at tale om bryster.  

For at skabe bevidsthed om brystkræft og vigtigheden af at tjekke sig selv, åbner vi i denne måned samtalen om, hvad kvinder tænker om deres bryster.  

Følg #TittyTalks på Instagram og tag del i samtalen!

Støtte Pink Ribbon

Hver år designer Støt Brysterne et armbånd for at samle penge ind og for at vi kan vise vores støtte. I år har de kaldt det for 'embracelet' for at omfavne alle de kvinder, som kæmper mod brystkræft. Køb armbåndet her eller i vores butikker.
Shop

Formstøbt bh uden bøjle Bessie

Du støtter også Støt Brysterne, når du køber den pink og stropløse Bessie-bh. 100 % af overskuddet går til Støt Brysterne og støtter deres arbejder for at skabe bevidsthed om brystkræft.
Shop

Lad os snakke om bryster!

For at skabe bevidsthed om det faktum, at alle bryster er smukke, og at der ikke findes 'normale' bryster, åbner vi i denne måned diskussionen på de sociale medier med kampagnen #TittyTalks. Vi vil sætte fokus på seriøse emner på en hjertelig måde ved at bede kendte kvinder om at tale om deres skønne kropsdele. Hvordan opfatter de deres bryster? Hvad kan de lide ved dem, og hvilken karakter ville de give dem? Se dem alle på vores Instagram og følg #TittyTalks. Del gerne og start din egen #TittyTalk med venner.

Den nøgne sandhed om brystkræft

  • • 1 ud af hver 7 kvinde i Holland bliver diagnosticeret med brystkræft i løbet af deres liv. Selvom chancerne for at overleve at steget betydeligt de sidste årtier, er denne sygdom stadig skyld i mere end 3000 dødsfald hvert år. Der er akut brug for mere forskning.
  • • En undersøgelse udført af Hunkemöller blandt 1615 respondenter afslørede, at en negativ selvopfattelse udgør en risiko for kvinders helbred.
  • • Hvis du udfører regelmæssige selvtjeks, og tager dig tid til faktisk at tjekke dine bryster, hjælper det med at opdage de tidlige stadier af brystkræft (hvilket øger dine chancer for at vinde over denne sygdom).


Besøg Støt Brysternes hjemmeside for at lære mere om, hvordan man laver et selvtjek og hvad man skal være opmærksom på.  

En negativ selvopfattelse udgør en helbredsrisiko

Dette er den alarmerende viden, vi fik fra en undersøgelse, som vi udførte for Støt Brysterne om, hvor glade kvinder er for deres bryster. Sociale medier ser ud til at spille en stor rolle i forhold til kvinders (negative) opfattelse af deres bryster. På grund af de snævre skønhedsidealer, vi bliver præsenteret for på sociale medier, føler mange kvinder, at deres bryster ikke er "normale". Vi vil gerne nedbryde denne idé om "normalitet" og vise, at der ikke findes en "normal", da alle bryster er forskellige. Og sexede bryster kommer i alle former. Mens én kvinde måske synes, at hendes bryster er for små, synes en anden kvinde måske, at hendes ikke passer sammen. Vi vil gerne skabe opmærksomhed om brysters forskellighed. Ved at hylde forskelligheder og passe godt på os selv, kan vi blive fysisk og psykisk sundere.

At kende din krop fra inderst til yderst er også en form for selvkærlighed. Din krop og dine bryster vil blive ved med at ændre sig i løbet af årene. Pas godt på din krop, og sørg for at vide, hvordan dine bryster føles og ser ud; det vil gøre det lettere at opdage ændringer og anormaliteter på et tidligt stadie. Tag kontakt til din læge, hvis noget føles forkert.

Så næste gang, du står foran et spejl: Tag mod til at kigge på dig selv. Sådan rigtigt.